Het accent van de tentoonstelling ligt op Čiurlionis' latere werken, geschilderd met temperaverf, waarin hij in zijn geheel eigen symbolistische stijl een symbiose vindt tussen beeldende kunst en muziek. De natuur was zijn muze en hij haalde zijn inspiratie uit zowel Litouwse sagen, sprookjes en volksgeloven als uit niet-westerse culturen, variërend van de Oud-Egyptische, Indiase tot Aziatische. In de tentoonstelling zullen circa 70 temperaschilderingen van zijn hand te zien zijn, waarin geheimen worden opgeroepen en de aardse wereld wordt verbonden met het bovennatuurlijke.
Het werk van Čiurlionis neemt een unieke plaats in binnen de moderne kunst in Europa. Niet alleen omdat het zo verbonden is met de identiteit van een land dat eeuwenlang werd onderdrukt, maar vooral ook omdat het volstrekt authentiek is in zijn benadering en thematiek.
"Čiurlionis ontwikkelde zijn schilderkunst ver van de grote Europese kunstcentra, vertrouwde volledig op zijn eigen inzichten en voelde een nauwe, emotionele betrokkenheid met zijn omgeving. Het is bij uitstek dat type kunstenaar waarvoor Museum Belvédère belangstelling koestert." – Han Steenbruggen, directeur Museum Belvédère
Na grote exposities in onder meer Duitsland, Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Engeland en België geeft Museum Belvédère dit unieke dubbeltalent in de kunsten een podium in Nederland.