ALKMAAR - AZ heeft SC Heerenveen zaterdagavond in Alkmaar alle hoeken van het veld laten zien met een onvervalste negenklapper. De score liep in het AFAS-Stadion op tot 9-1 en dat was de grootste overwinning van AZ in de eredivisie. Een glansrol was er voor spits Troy Parrott die liefst viermaal het net vond.

AZ kwam al na vier minuten op voorsprong via Mijnans. AZ was ook hierna de betere ploeg, maar Brouwers zorgde met de gelijkmaker voor de eerste tegengoal van AZ in dit seizoen. Lang bleef AZ niet bij de pakken neerzitten, want enkele minuten later maakte Parrott alweer de 2-1, zijn eerste in Alkmaarse dienst. Nicolaescu (goede redding Owusu) en Sebaoui (onderkant lat) waren nog voor rust dicht bij de gelijkmaker.

Na rust lag het bij Heerenveen echter volledig open. Parrott maakte binnen acht minuten nog eens drie goals en bracht zijn totaal deze avond op vier. De Friezen bleven maar fouten maken en na een treffer van de sterk spelende Sadiq maakten de invallers Meerdink (met een kanonskogel), Belic en Buurmeester de negenklapper compleet.