NIJMEGEN - NEC is door een ruime 3-0 zege opgeklommen naar de elfde plaats van de eredivisie. In de Goffert werd SC Heerenveen, dat nu zestiende staat, geklopt.

Bij de bezoekers stond Andries Noppert voor het eerst dit seizoen onder de lat en binnen drie minuten werd hij al gepasseerd. Vito van Crooij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot, de keeper zat er nog wel aan,maar de bal belandde in het doel. De bezoekers van trainer Robin van Persie zochten vervolgens de aanval, maar werden geen moment gevaarlijk.

Na de rust moest Noppert nog eens twee keer capituleren en opnieuw viel hem weinig te verwijten. Eerst kopte Nuytinck hard raak en Van Crooij schoot onhoudbaar zijn tweede van de avond in de bovenhoek. Het bleek de knock-out voor Heerenveen.