HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft aan de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen FC Utrecht, een punt overgehouden. Na een vroege achterstand vocht de ploeg van Robin van Persie zich na de pauze knap terug: 1-1.

Al in de derde minuut nam FC Utrecht de leiding. Een hoekschop kwam terecht bij de vrijstaande Aaronson en hij vond vervolgens Romeny die afrondde. Aaronson dacht vervolgens zelf te scoren, maar de VAR constateerde buitenspel. Heerenveen had veelvuldig balbezit en probeerde via positiespel tot kansen te komen. Dat lukte pal voor rust voor het eerst, maar Sebaoui miste voor open doel.

De thuisploeg voerde na rust de druk op en creëerden veel kansen. Trenskow raakte de lat, maar zorgde darana voor de verdiende gelijkmaker.